Граждани и Община в сблъсък заради парите на София

  • 16 януари 2020 19:46

  • 1136
  • 0
Граждани и Община в сблъсък заради парите на София
© Gettyimages (архив)

Граждани на София влязоха в пререкания с представителите на Столичната община заради разпределението на парите за тази година. В четвъртък протече публичното обсъждане на бюджета.

Срещата беше напрегната и не мина без по-разпалени спорове. Зам.-кметът по финанси и здравеопазване Дончо Барбалов, зам.-кметът по транпорта Кристиан Кръстев и архитект Здравко Здравков отговаряха на въпросите на столичаните. Имаше въпроси за ремонт на улици, за липсата на градски тоалетни, за изкупуването на имоти, а дори и за обработването на зелените площи против кърлежи. Проблемът с презастрояването пък очевидно продължава да е трън в очите на столичани, които не могат да се примирят с поникването на нови и нови сгради. Възмущението беше, че има терени за нови строежи, но не и за нови детски градини.

За какво ще бъдат изхарчени парите от бюджета на София за 2020 г.?

Очаквано активни в дебата бяха жители на район "Младост". Един от живущите попита защо бюджетът на района за тази година е по-малък от парите, предвидени да се дадат на Столичния зоопарк. По информация на вестник "Сега" "Младост" ще получи 1,05 млн. лв., а за нуждите на зоокътът са заложени 1,22 млн. лв.

В социалните мрежи дебатът за бюджета на София се излъчваше на живо в различни групи на жители на кварталите.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини