Детската престъпност се увеличава

  • 29 март 2012 11:59

  • 785
  • 0
Детската престъпност се увеличава
©

Увеличила се е детската престъпност при убийства, кражби, палежи, разпространение на наркотици и други, се съобщава в отчета на на СДВР. За миналата година обаче са констатирани само три случая на продажба на алкохол и цигари на деца, като продавачите са санкционирани. Това отчете комисар Валери Йорданов по време на заседанието на Столичния общински съвет

Осъдени са 28 непълнолетни, от които 15 - ефективно, шест - условно и седем - на обществено порицание.

Отчита се спад на транспортните произшествия със 17% спрямо 2010 г. Нарушенията на водачите, свързани с отнемане на предимство и шофиране с превишена или несъобразена скорост са причина за 98% от всички произшествия. С около 36% обаче са се увеличили произшествията, възникнали след употреба на алкохол или упойващи вещества от шофьорите. Полицаите от Общинска полиция са настанили в изтрезвителното обаче само четири човека, се отбелязва в отчета за работата на Столичната община по темата за миналата година.

От СДВР обаче посочват, че през последните години Студентски град се оказва мястото, което създава най-много трудности при обезпечаване на обществения ред. За целта от дирекцията са поискали съдействие от районната администрация за ограничаване на работното време в нощните дискотеки, изграждане на уличното осветление в тъмните райони и промяна в движението по ул. „Атанас Манчев", на която се намират множество увеселителни заведения.

По време на заседанието кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска обясни, че ще внесе в СОС Програмата за овладяване на популацията на бездомните кучета в София. Програмата трябваше да бъде приета още миналата година, но съветниците не постигнаха консенсус по нея. Кметът добави, че ще се заложат мерки за ограничаване на случаите на нарочно отравяне на уличните животни, с поставяне на храна - примамка, като сурови кокали и други.

Последвайте канала на

785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини