Роден миночистач ще изпълнява задачи в състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО

Ритуал по изпращане на базовия миночистач "Прибой" от състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО се състоя днес в пункт за базиране Бургас, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

До 5 февруари българският военен кораб с командир капитан трети ранг Христо Гинев ще посети пристанищата Констанца, Варна и Ерегли. Целта на съвместното плаване е да се повиши нивото на оперативна съвместимост с военноморските сили на съюзническите страни, да се усъвършенстват способностите на личния състав на кораба за участие в провеждането на противоминни операции в съюзнически формат като се отработят тактиките, техниките и процедурите при съвместни действия с кораби от страни-членки на НАТО.

Бойни кораби от бургаската база заминават на учение на НАТО

В обръщението си към екипажа на "Прибой" командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков изрази своята увереност в професионализма на военните моряци и им пожела успешно изпълнение на всички поставени задачи и безаварийно плаване. На ритуала присъстваха началникът на щаба на флотилията капитан първи ранг Велко Велков и командирът на дивизион противоминни кораби капитан I ранг Павлин Щерев. Отец Стилиян от църквата "Свети Никола" в Черноморец отслужи водосвет за здраве и успешно плаване на екипажа на базов миночистач "Прибой".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет