Диана Ковачева: Не само в Перник, в много градове има големи загуби на вода

Кризата в Перник е наистина сериозна, но не искам да политизирам темата. Това, което мога да кажа, е, че още от докладите на КЕВР през миналата година беше алармирано, че в много градове в страната има големи загуби на вода от порядъка на 60-65%, поради което е необходимо да бъдат взети спешни мерки. Това сподели в студиото на ''Плюс-минус'' в ефира на Нова телевизия националният омбудсман Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент по повод кризата с водата в Перник.

По думите ѝ е много важно да има съотношение между цената на водата и нейното качество, давайки пример с високата цена на водата в Шуменско и недотам качествения ѝ произход.

По отношение на другия актулен проблем в сферата на социалните услуги - този с личните асистенти, омбудсманът посочи, че всяка година се стига до този казус, при който хиляди хора остават без лични асистенти. По думите ѝ това са деца и възрастни хора над 65-годишна възраст, чието увреждане е под 90 процента.

Деница Сачева: В Закона за личната помощ предстоят още промени

Тя изрази надежда, че Законът за личната помощ ще реши този проблем веднъж завинаги, след като в него бъдат нанесени нужните поправки.

Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент коментира и случая с Дома за хора с деменция в с. Горско Косово.

Директорът на Дома за хора с деменция обясни за 24-те смъртни случая

,,Въпросът е в нарушените права на тези хора, става въпрос за пренаселеността, тъй като има 6-7 души в стая, а в такава стая не може да се завърти инвалидна количка. Ние констатирахме най-различни нарушения в този дом. Министърът вече заяви, че ще се вземат мерки и ще се намали броят на хората, което е едно от решенията, но тук е и важна ролята на кметовете по места'', допълни в заключение омбудсманът.

Коментари

 1. 2020.01.15 | 19:20

  Загубите са от неплащане на вода от цели цигански гета. Ние добросъвестните абонати плащаме сметката накрая.

 2. 2020.01.15 | 17:40

  щото от началото на "прехода" (или периода на първоначално натрупване на капитала) страната бе подложена на тотално разграбване и никой не си мърдаше пръста за народа. Важни бяха кадрите на БКП - ДС и де що имаше за грабене се грабеше.

  1. 2020.01.15 | 17:45

   язовира бяха подарени на БКП кадри,гледаха риба в тях,наводняваха страната,а после взеха и лицензи за малки ВЕЦове...

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет