Полицията: Пазете се от джебчии

  • 29 март 2012 09:46

  • 1807
  • 2
Полицията: Пазете се от джебчии
©

Джебчиите използват навалицата около пазарите и православните храмове в дните на големите християнски празници. Те се сливат с тълпата и възползвайки се от празничната приповдигнатост на хората, пребъркват джобове и чанти.

Гражданите трябва да имат предвид, че джебчиите посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи със свободна кройка.

Жертви на джебчийска кражба стават и мъже, носещи портфейли в задният джоб на панталоните. Може да им се противопоставите с предпазливост, грижливо отношение към парите и дискретност.

Ако носите в себе си голяма сума пари, по добре е разделете на няколко части и ги сложете на различни места в чантата или във вътрешни джобове на дрехите си. Имайте предвид, че чантите с магнитно закопчаване са по-уязвими. Ако дамската ви чанта е от този вид, погрижете се поне парите да са в преграда с цип.

Попаднете ли в навалица - на пазара или в храма, задължително притиснете чантата си отпред, плътно до тялото.

Ако усетите допир до тялото си или опъване на чантата, обърнете се рязко назад, за да огледате добре нападателя - ако все пак сте станали жертва на кражба, доброто описание на джебчийката ще улесни работата на полицията при разкриване на престъплението.

За да бъде разкрита или пресечена джебчийската кражба, особено важно е незабавното сигнализиране на полицията - на тел.112 или направо в РУ"Полиция". При своевременно сигнализиране в полицията и добро описание, извършителите могат да бъдат своевременно открити.

1807 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
uno

2014.06.01 | 17:11

2
джебчии са само и единствено смрадливите циганки.Всички цигани на веро и да си мием колите с него.
втн

2014.06.01 | 17:11

1
аре бе да та еба в мияча и тебе, то и кола надали имаш ама подрипаш.то че няма място за крадливите мангали спор няма, ама с това веро се пооакахте

Добави коментар

Водещи новини