Привикаха на разпит заместника на Нено Димов

  • 13 януари 2020 17:09

  • 1739
  • 1
Привикаха на разпит заместника на Нено Димов
© Булфото (архив)

Заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков беше на разпит в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на намиращия се в арест министър в оставка Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите, предаде БНР.

"Месец ноември заявката на ВиК оператора е 1,6 милиона кубика. От Министерството на околната среда и водите са отредени един милион кубика, използвани са почти 1,6 млн. кубика. На 7 ноември се редуцират разрешителните за ползване на технологичен минимум - и на „Стомана“, на „Топлофикация“ остават същите. На 19 ноември изцяло е спряно подаването към двете промишлени предприятия", обясни Живков след като излезе от Спецпрокуратурата.

Кметът на Перник: Голям кредит не е позволил ремонт на водопровода в града

Все още няма данни дали други членове на кабинета са били разпитвани. Има очаквания, че регионалният министър Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно ще бъде привикана. Междувременно Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе продължава да се намира в ареста. Установено е, че той е одобрявал използването на вода за промишлени нужди, въпреки че е имало данни за намаленото ниво на водата в яз. "Студена". По всичко изглежда, че в МОСВ са проспали проблема, който заплашва и други градове у нас.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1739 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Седесарската мафия на съд,

2020.01.13 | 19:11

1

но едва ли седесаро-мутренската власт ще накаже своите, това е само за заблуда на народа.

Добави коментар

Водещи новини