Ренета Инджова: Не бих се подала на натиск

  • 29 март 2012 08:01

  • 889
  • 1
Ренета Инджова: Не бих се подала на натиск
©

„От правителството ми предложиха поста председател на НСИ“. Това каза пред Нова телевизия Ренета Инджова, председател на НСИ, на въпрос кой и е предложил поста.

„Пред дни казах, че ще се боря за чистотата и стабилността на институцията, а после това беше преекспонирано в пресата. Ако сега ви кажа кой от правителството ми е предложил ще стане същото. Не ми е предложил Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г“, допълни Инджива. Тя каза още, че възнамерява да се появява в медиите само ако има нужда от това.

На въпрос натискат ли политиците статистиката тя отговори, че Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и е каза, че цени независимата позиция. „Не бих се подала на натиск. Ще измерим данните, а те сами говорят. Сегашните технологии са регламентирани и не може да се мами. Гърците излъгаха, защото им позволиха. Ръководенето на една институция е въпрос на позиция – аз имам позицията да меря“, категорична беше Инджова.

„Когато отидох в НСИ заварихте една работеща институция и липса на политическо тяло. Това означава, че предварителни условия за натиск няма“, каза председателят на НСИ.

Тя отказа да коментира политически въпроси, включително и темата АЕЦ „Белене“. „Позицията която заемам като председател на НСИ не ми позволява да правя коментари на решенията на правителството“, посочи Инджова.

Последвайте канала на

889 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
дядо Йоцо

2012.03.29 | 10:48

1
В този курник, наречен правителство на РБ има само един петел, всички останали са кокошета. Та за какъв натиск да става дума, всички априорно си клякат.

Добави коментар

Водещи новини