Полицейска операция в Пловдив: Провериха стотици шофьори

  • 10 януари 2020 09:22

  • 1786
  • 0
Полицейска операция в Пловдив: Провериха стотици шофьори
© Булфото (архив)

Над 300 водачи на МПС бяха проверени при специализирана полицейска операция вчера на територията на ОД на МВР Пловдив, съобщиха от пресцентъра на полицията. В операцията са взели участие служители, имащи правомощие да съставят актове по Закона за движение по пътищата /ЗДП/.

По време на проверките, свързани с правилата за паркиране и престой в това число и места, определени за превозни средства, обслужващи хора с физически увреждания, са констатирани 296 нарушения по ЗДП.

Засякоха водач, шофирал със 133 км/час по празниците

Съставени са били 56 акта, 224 фиша и 80 фиша по общинската наредба. Установените нарушения на правилата за паркиране и престой са 207, като 17 от тях са за неправилно паркиране на места за хора с трайни увреждания. 12 са установените водачи, управлявали технически неизправно автомобили, четирима са били без поставен обезопасителен колан.

Същия брой водачи са санкционирани и за това, че са говорили по мобилен телефон. Трима от проверените водачи са извършили нарушение, като са преминали на забранителен сигнал на светофарната уредба. Наложени са глоби за извършени други нарушения на още 66 души.

В хода на операцията служителите са установили 10 водачи с неплатени глоби и са им връчили електронни фишове на обща стойност 850 лв. Засечени са и 90 водачи, управлявали колите си с превишена скорост, един от които с 104 км в рамките на града. Санкцията за него е 700 лева и три месеца лишаване от право да управлява МПС.

За същотов време служителите на сектор "Общинска полиция" са репатрирали 30 броя неправилно паркирали МПС.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини