Спомен за Иван Ласкин

  • 06 януари 2020 13:50

  • 1948
  • 0
Спомен за Иван Ласкин
© Булфото (архив)

Една година измина от смъртта на актьора Иван Ласкин. 

Припомняме, че актьорът почина на 48-годишна възраст във ВМА, след като на 28 декември 2018 г. той беше приет за лечение. 

Ласкин имаше множество роли в театъра, български и чужди филми. През 1986 г. детският сериал „Васко да гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”.

Алекс Сърчаджиева към Ласкин: 9 Месеца, Иване! Ужасяващо е!

Започва професионалната си театрална изява на сцената на Театър „Сълза и смях“ през 1991 г. Играл е на сцените на почти всички софийски театри, още като студент се помнят ролите му в Народния театър, МГТ „Зад канала“ и Театър „Българска армия“. От 1997 г. е актьор в Театър „Българска армия“. На сцената на ТБА е известен с ролите си в постановки на Красимир Спасов, Крикор Азарян, Николай Ламбрев, Стефан Москов, Бина Харалампиева, Андрей Аврамов, Борис Панкин. През 2009 г. участва в пиесата на Захари Карабашлиев – „Неделя вечер“, реж. Здравко Митков. Играе на сцената на театър „Антон Страшимиров“ Стара Загора ролята на Иванов от пиесата на А.П. Чехов „Иванов“.

Занимава се с продуцентска дейност и участва в компания за продуциране, лансиране и утвърждаване на млади таланти в България. Член е на журито на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ в Тополовград. От 1997 до 2014 г. играе в театър „Българска армия“.

Ласкин провокираше с участията си в различни реалити формати, както и с остър език в социалните мрежи.

През 2012 г. в телевизионен ефир сподели, че има проблеми с алкохола, а в последните си интервюта отклоняваше темата с чувство за хумор.

Има една дъщеря, Люба, от актрисата Мирослава Гоговска, с която са женени, но по-късно се развеждат. От 2006 г. до смъртта си Ласкин е обвързан с актрисата Александра Сърчаджиева, с която има дъщеря – София.

Днес десетки фенове си спомниха за актьора и почетоха паметта му с постове във "Фейсбук". 

Радина Лазарова
1948 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини