Кметът на Ловеч първа плати данъците си

  • 06 януари 2020 10:14

  • 302
  • 0
Кметът на Ловеч първа плати данъците си
© Община Ловеч

Кметът Корнелия Маринова първа издължи своите задължения към дирекция „Местни приходи“ на Община Ловеч. Това стана в 09.00 часа на 6 януари 2020 г. , когато тя посети гишето на службата и се издължи към бюджета чрез посттерминал.

Така след направено облагане, на практика дирекцията стартира кампанията за събирането на местните данъци и такси. Официално данъчната кампания 2020 г. започва на 10 януари заради промени в законодателството, но когато дирекциите имат готовност, няма проблем да започне и по-рано.

 

Община Ловеч

 

„Стартираме на този свят ден, какъвто е празникът Богоявление, с надеждата да съберем достатъчно приходи, за да извършим всички планирани дейности от местната власт, които се финансират от общинската хазна“, сподели кметът Корнелия Маринова.
Вече трета година всички кметства на населените места на територията на Община Ловеч са включени онлайн в информационната система на Община Ловеч, модул „Местни приходи“. Така жителите на селата нямат необходимост да посещават общината в Ловеч, за да плащат кеш.
Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане през 2020 година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите 30 април, припомнят от приходната администрация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
302 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини