Подобряват достъпа до социални и здравни услуги на уязвими групи в Исперих

  • 02 януари 2020 11:21

  • 255
  • 0
Подобряват достъпа до социални и здравни услуги на уязвими групи в Исперих
©

В община Исперих ще бъде подобрен достъпът до социални и здравни услуги, и до заетост на уязвими групи, съобщават от общинската администрация.

Това ще стане в рамките на проекта за социално-икономическа интеграция на маргинализираните общности. Бенефициент по него е общината, а дейностите ще се изпълняват в партньорство със сдружение "Асоциация Интегро".

Сачева: Социалната политика има за цел да сближава гражданите, а не да ги разделя

Работата е насочена към уязвими групи в шест населени места на общината - кв. "Запад" в Исперих, Вазово, Китанчево, Подайва, Бърдоква и Драгомъж. Социален работник ще консултира хората от уязвимите групи за здравните и социалните им права, възможностите за включване в здравното осигуряване. Специалистът ще им помага и в достъпа до здравни и социални услуги, предоставяни от различни организации и институции. Предвидени са и дейности за осигуряване на възможности за придобиване на трудови навици на представители на местните уязвими общности, чрез осигуряване на заетост в различни структури на общинската администрация.

Проектът е финансиран със 199 993 лева от оперативната програма "Развитие на човешките ресурси". Срокът за изпълнение на дейностите е до началото на януари 2021 година.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини