Контрера: Безумие е под път и над път да се продава пиротехника

  • 02 януари 2020 07:44

  • 796
  • 3
© Нова телевизия

Трима младежи са взривили с пиратки химическа тоалетна в градинката до бившата баня Мадара в София. За това алармира общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера, който настоява за затягане на режима за уптреба на пиротехнически изделия у нас.

По кварталите всяка година е канонада от взривове. Нашият закон е тотално сбъркан. Твърде либерален е режимът в България. Трябва да се въведат рестрикции, не може под път и над път да се продава пиротехника. Това е абсолютно безумие. За щастие, тази година няма инциденти, но за домашните любимци, децата и възрастните хора е много неприятно и стресиращо, заяви Контрера.

Контрера от ВМРО: Войната с пиротехника по улиците трябва да спре!

По думите му трябва да се ограничи кръгът на лица, които могат да придобиват пиротехника, както и ясно да се регламентира кога и къде може да се ползва.

По принцип законът определя, че деца под определена възраст не могат да купуват пиратки. Бъдете сигурни, че това се спазва в магазините. Но те винаги могат да изпратят по-възрастен и той да купи изделието. На този етап не може да се ограничи продажбата на пиротехнически изделия. Може само да ги използваме правилно, за да не стават инциденти. Има по-леки и по-тежки пиратки. Вторите наистина могат да бъдат много опасни. Не бива да използваме пиратки близо до блоковете, защото могат да влязат в нечий апартамент. Трябва да се отдалечим поне на 15 метра от входа, обясни пиротехникът Светозар Христов.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
796 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ррр

2020.01.02 | 09:19

3

Сетиха се, то навсякъде беше нова световна война. Защо не ги затягат тези мерки преди да почнат празниците???

2020.01.02 | 08:41

2

Броят на селяндурите с пиратките по мое наблюдение намалява!

2020.01.02 | 08:17

1

Големи националисти си имаме, с чисти български имена - Контрера, Сиди....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини