Отново опашки на лифта в Банско

  • 30 декември 2019 10:01

  • 566
  • 3
Отново опашки на лифта в Банско
© Gettyimages (архив)

Опашки за лифта в Банско се извиха от ранни зори. Получава се струпване на слизане от планината, защото лифтът не може да поеме потока от туристи, предаде Нова телевизия.

В последните дни се налага съоръжението да работи извънредно, за да може всички хора да слязат от Бъндеришка поляна. А причината е, че ски пътят още не работи и заради това скиорите, вместо да се спуснат до Банско, се налага да чакат лифта.

Ски сезонът в Банско започна с масово спускане със звездите Марио Мат и Марк Жирардели

В предаването "Здравей, България" представителят на фирмата концесионер Иван Обрейков обясни и причините за създалата се ситуация. „Първият проблем, който от 11 години съществува, е че няма разрешение за изграждане на втора кабинкова линия. Заради което сутрин има опашки. Топлото време през декември оказаха влияние и оръдията ни не можаха да работят, за да подготвим и ски пътя”, обясни Обрейков.

Той допълни, че няма хора, които остават в планината. По думите му ски индустрията „закъсва”, защото от близо 15 години не е направено нищо, което да улесни скиорите. Обрейков е категоричен, че въпреки проблемите, отлив от желаещи да карат ски над Банско няма.

Последвайте канала на

Novini.bg
566 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PhilipS

2019.12.31 | 12:26

3

Дойде време за ските, пак се връщаме една крачка назад с придвижването до горе. Айде вече да го има и да не чакаме по няколко часа да се качим, за да караме, че е изнервящо.

Мария

2019.12.31 | 11:45

2

Всяка година едно и също. Не се научиха. Този прословут втори лифт ще го видим ли някога или ще остане мираж завинаги?!

2019.12.30 | 10:07

1

аууу какъв проблем, в държавата хората вода нямат, но опашките на лифта били проблема

Добави коментар

Водещи новини