Какви съвети трябва да спазваме, за да си осигурим безопасно пътуване?

  • 27 декември 2019 16:30

  • 733
  • 1
Какви съвети трябва да спазваме, за да си осигурим безопасно пътуване?
© Кадър: Нова телевизия

Много е важно да намалим броя на жертвите по пътищата, а това е нещо, което зависи от всички нас, които участваме в движението. Това сподели в студиото на ''Плюс-минус'' по Нова телевизия Росен Рапчев от Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

,,Един от важните фактори преди път е техническата изправност на автомобила. Доста хора ще потеглят към различни места за празнуване и е хубаво по време на шофиране да бъдат спокойни и уравновесени, защото със своето поведение на пътя определят не само своята съдба, но и на останалите'', коментира Рапчев.

,,Когато се тръгва на дълъг път е хубаво хората да се информират за метеорологичната обстановка, да проверят спирачната уредба на колата, както и да почистят стъклата от заледяване. Разбира се, гумите са друг много важен фактор за пътната безопасност. Но не е важно да гледаме само точките в закона, а да гледаме и нашата сигурност'', допълни специалистът.

Шофирайте внимателно, бъдете търпеливи! Очакват се валежи от дъжд и сняг

По думите му друг много важен съвет, който трябва да спазваме по време на път, е търпението.

,,Търпението е изключително важно и най-вече когато се образуват колони. Изпреварването няма да ни докара до крайната дестинация по-бързо. Концентрацията е най-важното, за което трябва да отделим внимание'', посочи още Рапчев.

По отношение на шофирането през нощта Росен Рапчев предупреди водачите да карат с по-ниска скорост и да бъдат по-концентрирани, а пешеходците по възможност да носят светлоотразителни дрехи в случай, че се движат в близост до пътното платно.

Последвайте канала на

Novini.bg
733 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.27 | 16:39

1

Циганин в учебна кола,видял лиси?

Добави коментар

Водещи новини