Няколко села в Търновско остават без обществен транспорт

  • 26 декември 2019 15:10

  • 9170
  • 0
Няколко села в Търновско остават без обществен транспорт
© Булфото/Архив

Автобусните превозвачи отказват да возят пътници по междуградските линии Велико Търново - Павликени и Велико Търново - Полски Тръмбеш. Така няколко села от двете общини остават без обществен транспорт до областния център след Нова година, съобщава БНР.

Нито един превозвач не е пожелал да изпълнява линиите до Павликени и Полски Тръмбеш по обявената поръчка от община Велико Търново. Това обрича няколко села без автобусна връзка и хората ще трябва да разчитат на близки и познати, ако другите две общини не предприемат мерки за обявяване на конкурс от тяхната квота.

Заради липса на интерес от автобусните компании след Нова година от Велико Търново до Свищов се закриват три курса в 6,30, 7,30 и 15 часа.

Велико Търново остава и без пряка автобусна връзка с Пловдив. Пътниците ще трябва да разчитат на преминаващите автобуси, които по маршрута си са включили Пловдив.

От Община Велико Търново поясняват, че след изтичане на срока за обжалване на закритите линии може да се пристъпи към преговаряне с превозвачи без предварително обявление.

Последвайте канала на

Novini.bg
9170 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини