Няма приемни родители за бебета в Пловдивска област

  • 26 декември 2019 12:54

  • 1281
  • 4
Няма приемни родители за бебета в Пловдивска област
© Pixabay

В Пловдив и региона липсват приемни семейства, които да се грижат за новородени бебета. Затова деца са настанявани в други области на страната. За да насърчат кандидатите за приемни родители, от Комплекса за социални услуги за деца и семейства се включиха в кампанията „Приеми ме с обич".

Десислава Тонова е сред жените, които са се престрашили да поемат грижата за бебетата веднага след раждането им. Тя е приемна майка повече от 7 години и досега е дарила с обич девет деца.

В област Кърджали липсват приемни семейства за отглеждане на деца с увреждания

Старая се да дам обич, старая се да дам абсолютно всичко за тях до тяхното осиновяване или съответно връщане в биологичното семейство, заяви Тонева. Десислава е осиновила първото бебе, на което e станала приемен родител и днес момчето е в първи клас. От шест месеца се грижи за момиченце, което е взела у дома едва на 11 дни.

Това да видиш едно дете как му растат зъбките, как се смее, изобщо това е такава радост, каза още тя.

Общо 90 са приемните семейства в региона, в които са настанени 79 деца. Най-трудни обаче се оказват грижите за най-малките.

През тази година няколко бебета бяха настанени в много отдалечени места, като Кюстендил, като Нови пазар, като Рудозем, което от една страна, ако родителите на тези деца са в Пловдив, прави трудна връзката с тях, каза Недка Петрова, директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

Трудно са намират и семейства, които да приемат две или три деца, за да не се разделят братя и сестри. Затова надеждите на социалните работници са информационната кампания да привлече нови приемни родители, които да отворят сърцата и дома си.

Последвайте канала на

Novini.bg
1281 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Росица Илиева

2020.02.28 | 22:55

4

Искам да си осиновя дете.Какви са изискванията?

2019.12.26 | 15:27

3

Защо ги раждат като не ги гледат

2019.12.26 | 15:15

2

Снимката пак не отговаря на статистиката. Сложете някое умственоизостанало цигане с изкривена мутра и телесни аномалии.

Забележка:

2019.12.26 | 15:01

1

Няма балъци, които да гледат циганетата на циганите купонджии.

Добави коментар

Водещи новини