Шефът на столичния КАТ: Мотористите са най - рисковите след пешеходците

  • 28 март 2012 07:49

  • 905
  • 0
Шефът на столичния КАТ: Мотористите са най - рисковите след пешеходците
©

Помолих мотористите най - вече да спазват правилата, за да можем следващата година, когато откриваме сезона да бъдем всички заедно и да няма липсващи.

Статистиката показва, че мотористите са най - рисковите след пешеходците при пътните инциденти, съобщи пред БНТ шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Мотористите от тяхна страна обещаха да подобрят дисциплината си. Те напомниха обаче, че това не става просто така, а трябва да се повиши и културата на другите шофьори. Според тях, всичко е въпрос на навици. Мотористите дадоха за пример останалите европейски страни, в които те винаги са толерирани.

Шефът на столичния КАТ припомни, че има пътни инциденти на Цариградско шосе и с мотористи, като при един от тях има загинал. Милчев поясни, че е направен анализ относно забраната за движение на мотори по Цариградско шосе и според него знакът за забраната за движение на мотористи не е от значение за броя на инцидентите.

Богдан Милчев заяви още, че няма негласна заповед полицаите да не преследват мотористи, които са нарушили Закона за движение по пътищата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
905 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини