Сто картички изработи затворник за Дом за възрастни хора

  • 21 декември 2019 11:44

  • 367
  • 0
Сто картички изработи затворник за Дом за възрастни хора
© Pixabay

В навечерието на Рождество Христово неочакван подарък ще получат обитателите на Дома за възрастни хора в курорта Старозагорски минерални бани в понеделник. Това са сто картички, изработени от един от лишените от свобода в Старозагорския затвор, обяви за БТА Радост Найденова, началник сектор "Социални дейности и възпитателна дейност" в затвора.

Инициативата е на един от участниците в артклуба, който е завършил двегодишен курс зад решетките, но в затвора в Ловеч, откъдето наскоро е бил преместен в Стара Загора. Картичките, върху които има изобразен снежен човек са от рециклирана хартия, и са произведени ръчно по специална технология. Мъжът предпочита анонимност, но иска да зарадва самотните възрастни хора.

Артклубът в Старозагорския затвор се посещава от няколко десетки лишени от свобода. Изкуството е една от възможностите да се справят със стреса и негативните, емоции обясни Радост Найденова. Късно снощи приключи първият по рода си конкурс "Затвора търси талант", в който участваха 12 лишени от свобода. Конкурсът е организиран от Съвета на общността и Дискусионен клуб "Кеймбридж", основан преди две години от 20 мъже. Жури от известни старозагорци определи победителя.

През новата година в Старозагорския затвор ще бъдат възстановен драмсъставът и клубът по народни танци.

Последвайте канала на

БТА
367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини