Патриарх Неофит прие шефа на НСО

  • 20 декември 2019 10:19

  • 247
  • 0
Патриарх Неофит прие шефа на НСО
© Българска православна църква

Българският патриарх Неофит прие началника на Националната служба за охрана бригаден генерал Красимир Станчев.

Официалната среща се състоя в Софийска митрополия, а на нея участваха Техни Преосвещенства Менишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия и ик. Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Св. Синод, съобщават от патриаршията.

По време на приема Светейшият патриарх Неофит акцентира върху дългогодишното добро сътрудничество между Българската православна църква и Националната служба за охрана, особено когато в страната бяха посрещани на официални визити - Вселенският патриарх Вартоломей и Руският патриарх Кирил, както и при многобройните посещения на св. мощи и чудотворни икони.

Шефът на НСО: Искането службата да се закрие е несъстоятелно

Генерал Красимир Станчев изрази готовността на службата да бъде на разположение при необходимост на църквата, при организирането на международни инициативи и дейности.

По време на срещата бяха поставени и въпроси касаещи охраната на Патриаршеската катедрала в предстоящите Рождественски и новогодишни празници. Предстоятелят на БПЦ пожела светло посрещане на Рождество Христово и ангел пазител, който да закриля всички служители на НСО през предстоящата нова 2020 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини