Малина Крумова: Трябва да вкараме в училищата експерти по пътна безопасност

  • 18 декември 2019 08:07

  • 397
  • 6
Малина Крумова: Трябва да вкараме в училищата експерти по пътна безопасност
© БТВ

Става въпрос за цялостна идея, която да позволи обществото ни да е запознато с безопасността на движението. Трябва да имаме знания и умения как да разпознаваме рискови ситуации на пътя и да ги предотвратяваме. Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на Държавна агенция "Безопасност на движението" Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските по повод предложението в 7-ми клас да се извършва проверка на знанията по безопасност на движението по пътищата.

Шофьорският курс е само практически елемент на обучение, което трябва да започва в най-ранна възраст. Проверката на знанията в седми клас е само един малък елемент. Говорим за анкетно проучване, тест, което най-вероятно ще се случи през първия срок, за да не съвпада с тежките изпити, които имат децата в края на годината, обясни Крумова.

Какви мерки ще бъдат взети след трагедията на столичния бул. "Вапцаров"?

Трябва да вкараме в училище професионалисти – пътни полицаи, пожарникари, хора от спешната помощ, които да говорят с децата за практически случаи и да им преподадат знанията, които са заложени в учебните помагала, заяви Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските, като уточни, че европейската практика елементи от пътната безопасност да е се изучават и по други предмети, свързани с движението по пътищата, като математика и физика.

По повод зачестилите инциденти с пешеходци Крумова посочи, че спешните мерки, които трябва да се вземат, са там където има критични участъци, те да бъдат коригирани. Ще направим възможно да се избегнат следващи такива случаи, заяви тя в коментар на катастрофата на столичния булевард "Никола Вапцаров", при която джип блъсна две момичета, едно от кито почина.

В законодателството трябва да се интегрират принципите на безопасните системи, да са ясни отговорностите на институциите и законът да бъде така структуриран, че да бъде устойчив във времето, каза още Малина КрумоваМалина КрумоваМалина Крумова P { margin-bottom: 0.08in; } е служебен заместник министър-председател по европейските.

Нова версия за катастрофата в София, при която загина момиче, а друго беше ранено

Последвайте канала на

Novini.bg
397 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Учител

2019.12.18 | 11:01

6

Преподавам безопасно движение. То и сега има 2 пъти в годината тест за проверка на знанията. Защо пак говорите за изпити? Луди ги направихте децата.
А лошият пример, който имат от възрастните, с какво ще го борите, уважаеми?

Поредната

2019.12.18 | 08:54

5

безсмислена агенция. И какво свършихте за една година. Полежахте. Поспахте. Време е за коледни бонуси.

2019.12.18 | 08:43

2

ПРЕДИ ПРЕЗ ЛОШИЯ СОЦИАЛИЗЪМ СИ ИМАШЕ ЧАСОВЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО.НО ВИЕ КАК ДА РАЗБЕРЕТЕ,КАТО МИСЛИТЕ САМО ОТКЪДЕ ДА СЕ НАЛАПАТЕ.

ДО ТОЗИ ОТДОЛУ

2019.12.18 | 08:48

4

ЗА ЖИВ КОМУНИСТ НЕ СЪМ ВИЖДАЛ.КЪДЕ ДА ОТИДА ДА ВИДЯ???В ЗООЛОГИЧЕСКАТА ГРАДИНА???ВИЕ СРЕЩУ УМРЯЛ ВИД ЛИ СЕ БОРИТЕ,СМЕЛЧАЦИ????А ТИКВАТА ГО ЗНАЕМ КОЙ Е.

2019.12.18 | 08:47

3

Лошият социализъм умря завинаги, защото беше лош и провален. Набийте си го в празните тикви. Когато пукне последният комунист, ще има законови промени никой и да не си помисля повече за социализъм.

2019.12.18 | 08:38

1

Урбанизацията продължава с по-голяма плътност на населението и автомобилите. Не ни дресирайте като маймуни, а регулирайте движението с повече светофари, слящи полицаи и осветени пешеходни пътеки, за да не ви регулираме с калашници.

Добави коментар

Водещи новини