Новоприети кадрови войници положиха клетва в авиобаза Граф Игнатиево

  • 16 декември 2019 16:11

  • 520
  • 0
Новоприети кадрови войници положиха клетва в авиобаза Граф Игнатиево
© Министерство на отбраната

11 млади мъже и жени от авиобаза Граф Игнатиево положиха военна клетва и се врекоха във вярност към Родината днес, 16 декември. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 

„Има неща, които се случват само веднъж в живота. Те не се повтарят, не се поправят, те не са израз на обрати или ново начало. Те показват непреходното, истинското, което винаги е било в нас и ще бъде до сетния ни дъх“.

Новоназначени военнослужещи положиха военна клетва в 55-и инженерен полк в Белене

С тези думи командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров се обърна към новопостъпилите кадрови войници. В присъствието на техни роднини и приятели той подчерта значението на военната клетва като обет пред себе си, пред бойното знаме, пред своите командири и другари, пред своите родители и близки, пред Родината.

 

Бригаден генерал Петров благодари на техните родители затова, че са отгледали и възпитали синове и дъщери с високо самосъзнание и чувство за отговорност, а на младите бойци пожела: „Крепко здраве, несъкрушима воля, много сили и бодър дух! С усърдие и постоянство да усвоите войнските умения и с чест да изпълнявате дълга си към Родината“.

На този важен за всеки български военнослужещ ритуал новоназначените целуват бойното знаме и с подписа си удостоверяват поетия личен и професионален дълг.

Преди броени дни, на 12 декември, на тържествен ритуал по полагане на военна клетва петима новоназначени военнослужещи от авиобаза Безмер се заклеха пред бойното знаме на формированието за вярност пред народа и Родината.

Командирът на базата подполковник Милен Димитров ги поздрави, като им припомни светостта на военната клетва и им пожела с достойнство да служат на Република България, с отговорност за пазят честта на Българската армия и да следват примера на предшествениците си.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
520 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини