"Българската Коледа" помага на шестгодишния Юли от Видин

"Българската Коледа" помага на шестгодишния Юли от Видин, съобщи бащата на малчугана Юри Лилов. Момчето е с диагноза церебрална парализа, фонова ретинопатия и бронхиална астма. Посещава рехабилитатори, логопеди и психолози в специализирана болница. По съвет на лекарите баща му подготвя документи, за да бъде включен Юли за подпомагане от "Българската Коледа".

Президентът даде началото на благотворителната инициатива "Българската Коледа"

Благодарен съм на "Българската Коледа", разплаках се, когато получих писмото, че детето ми ще получи 1 000 лева за рехабилитация, разказва бащата. "Не успяхме в тази календарна година да усвоим парите, защото боледувахме и двамата. От 1 януари 2020 г. ще започнем лечение по 10 дни от Здравната каса и 10 дни от "Българската Коледа", докато изразходваме цялата сума. След това отново ще подадем молба. Правим рехабилитация, но с него работи и психолог, и логопед, много добри специалисти са", споделя Юри Лилов.

Бащата е оптимист, че с всяка рехабилитация и посещения при специалисти синът му отбелязва напредък. Вече дори по стълбите детето се качва и слиза само.

В момента 6-годишният Юли посещава дневен център и по препоръка на специалисти се подготвя за детска градина. Бащата споделя, че е взел решение да запише сина си на източни бойни изкуства. Първоначално детето само ще гледа, а след Нова година постепенно ще започне и да се упражнява. Заниманията с източните бойни изкуства ще са за детето ми доживотна рехабилитация, която на него му е нужна, допълва Юри Лилов.

Мечтата на самотния баща е само една шестгодишният му син Юли "да е здрав човек, да се оправи" и с гордост казва, че неговият син е едно от децата на благотворителната инициатива "Българската Коледа".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет