Столична библиотека връчва годишните награди за писател и читател на годината

  • 13 декември 2019 14:56

  • 238
  • 0
Столична библиотека връчва годишните награди за писател и читател на годината
© Pixabay

Столична библиотека организира церемония по връчване на награди за "Писател на годината" и "Читател на годината", "Партньори и медии" и "Популяризирали дейността на библиотеката". Церемонията ще се състои в Мраморното фоайе на Столична библиотека на 17 декември от 12.00 часа, съобщиха от библиотеката.

В челната десятка на най-четените съвременни български писатели в библиотеката са Георги Господинов, Владимир Зарев, Стефан Цанев, Цочо Бояджиев, Калин Терзийски, Милен Русков, Алек Попов, Недялко Йорданов и Елена Алексиева. Като най-предпочитан български автор в Столична библиотека е Захари Карабашлиев с романите си "Жажда", "Хавра" и "18% сиво". Книгата на Здравка Евтимова "Юлски разкази" е най-четената в категорията за съвременен български писател, разказват от библиотеката.

От Столична библиотека отчитат увеличаване на читателската си аудитория с около 40 процента за последните 5 години. През изминаващата година в Библиотеката на София е била открита VR стая в Детския център и реновирана комфортна заемна за възрастни.

Читателите на Столична библиотека са избрали най-четените писатели въз основа на статистика от електронния каталог, допълват от библиотеката.

Последвайте канала на

Novini.bg
238 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини