Защо тазгодишната продукция на пчеларите залежава в складовете?

  • 12 декември 2019 08:12

  • 4859
  • 4
Защо тазгодишната продукция на пчеларите залежава в складовете?
© Pixabay

Тазгодишната продукция на пчеларите залежава в складове. За това предупредиха  в сутрешния блок на БНТ Албена Маркова, русенски производител и Медвед Мехмедов, който е председател на Русенския областен пчеларски съюз. Като причина те посочиха ниските изкупни цени - до около 3 лв. за килограм.

"Повечето пчелари изобщо не са си издали продукцията. Почти цялата реколта за 2019 г., на 80% залежава", заяви Михова.

Медвед Мехмедов отчете като голям недостатък липсата на голяма борса за мед.

"В България докато няма борса за мед и докато не се намеси държавата, няма как да се продължи с пчеларството. Пчеларството е поминък за много български семейства. С тези цени на меда, всички пчелари ще трябва да се откажат. Вкарват от Аржентина, Китай, с което подбиват нашите цени. Аржентинският, китайският мед...с много голяма влажност са. По принцип той не би трябвало да отговаря на българските стандарти", каза Медвед Мехмедов.

Пчеларите разчитат на директно подпомагане от Европа

Последвайте канала на

Десислава Станева
4859 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Васко Василев

2019.12.13 | 08:43

4

За каквито и доходи да говориме, меса, НАШИЯ МЕД не бива да пада под цена на 6.00 лева за килограм на едро! Цената на едро в Италия е 6.00евро за килограм. А ако въпроса опира до борса за Български мед-нека я създадем та ако ще да тръгнем срещу целия парламент! Аз съ ЗА!

Пчелар

2019.12.12 | 09:28

3

Тези господа в парламента,които унищожиха и земеделие и животни под чужд натиск, както и цялата държава са готови и детето от майка да продадат,та камо ли пчеларство да запазят.

2019.12.12 | 08:48

2

Тия идиоти от правителството убиха прекрасното ни здравеопазване и образование...!На път са да убият и пчеларството с китайски и аржентински боклуци...!Ама нали има тлъста комисионна от вноса...,как да я изпуснат...?!А българските пчелари...-кучета ги яли...

2019.12.12 | 08:32

1

мдаааа то и в швейцария цената на меда е друга ама да не забравяме и доходите им какви са

Добави коментар

Водещи новини