Зона за платено паркиране на автомобили въвежда общината в Габрово

  • 11 декември 2019 11:16

  • 332
  • 0
Зона за платено паркиране на автомобили въвежда общината в Габрово
© Pixabay

Зона за платено паркиране на автомобили в центъра на Габрово въвежда общината през февруари. Предвидени са 640 паркоместа, от които 40 ще са за хора с увреждания. Това съобщи пред журналисти Рачо Илиев, управител на общинското предприятие "Паркиране и репатриране".

Така наречената "синя зона" ще работи всеки делничен ден от 09,00 до 17,00 часа, а през почивните и празничните дни няма да функционира.

В Ямбол организират допитване за ползването на "синя зона"

Цената за един час паркиране на автомобил в зоната ще бъде 1 лев, уточни Илиев. През периода на въвеждане на платената зона нарушителите няма да бъдат санкционирани или вдигани от "паяка", а ще бъдат предупреждавани чрез стикери. Плащанията в "синята зона" ще се извършват чрез SMS, талон или паркомат, като целта е проверяващите да не работят с пари, за да не се създават условия за корупция.

"Синята зона" ще бъде въведена на два етапа. Първоначално тя ще обхване района между Горнокрайския мост на улица "Николаевска" и сградата на полицията на улица "Шипка", след това в нея ще бъдат включени улиците "Съзаклятие", "Скобелевска" и булевард "Априлов".

Наказателният паркинг ще е до сградата на бившия Текстилен техникум в Габрово, като за него ще се плаща 50 лева, плюс 2 лева за всеки час престой. Габровци, които живеят в зоната на платено паркиране, ще имат право на абонамент от 10 лева месечно.

Новосъздаденото общинско предприятие "Паркиране и репатриране", в което сега работят четирима специалисти, ще има екип от 19 души.

Последвайте канала на

Novini.bg
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини