Три акта за нарушения на режимите в "Сребърна"

  • 10 декември 2019 10:44

  • 203
  • 0
Три акта за нарушения на режимите в "Сребърна"
© Pixabay

Актове за установени административни нарушения са съставени на трима души за нерегламентирани дейности на територията на Поддържан резерват "Сребърна" в края на миналата седмица.Това съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ / в Русе.

Два от актовете са за любителски риболов на нерегламентирано място. Според Плана за управление на защитената територия има определени четири местности за любителски риболов. Това са местностите "Пристана", "Канаричката", брега на езерото по границата със село Сребърна и участъкът от брега на река Дунав, западно от западния противопожарен път.

Излюпиха се първите пеликани в "Сребърна"

Третият акт е съставен на физическо лице, упражнявало бракониерски риболов с непозволени средства - мрежи. Нарушението е установено още през лятото, но се е водило досъдебно производство, което вече е прекратено.

Предстои да се издадат наказателни постановления. Законът за защитените територии предвижда глоби за маловажни случаи в размер от 5 до 100 лева, а за немаловажни - от 500 до 5000 лева за физически лица, се казва в съобщението.

В границите на поддържан резерват "Сребърна" категорично е забранено извършването на риболов с помощта на плавателни съдове и с мрежи.

Последвайте канала на

Novini.bg
203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини