Въвеждат безплатни буферни паркинги в София утре

  • 09 декември 2019 19:41

  • 19035
  • 3
Въвеждат безплатни буферни паркинги в София утре
© Булфото (архив)

Отчитайки стойностите на фини прахови частици през днешния ден и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла през утрешния ден – 10 декември, Столичната община въвежда безплатни буферни паркинги за всеки, който остави колата си и използва градския транспорт, съобщават от пресценътра на Столична община.

Продължава извършването на извънредни проверки на източници на замърсяване. Призоваваме гражданите, които имат възможност, да не използват личните си автомобили, а тези, които се отопляват на твърдо гориво - да преминат на алтернативно отопление.

Въздухът в София е опасно мръсен

Столичната община продължава да следи актуалната обстановка и има готовност при регистрирани над 200 мгк/куб.м среднодневни превишения да въведе „зелен билет“. На сайта https://air.sofia.bg всички граждани могат да следят в реално време измерваните стойностите на ФПЧ, прогнозите за следващите дни, както и допълнителните мерките, които Столична община въвежда, в дните с по-високи нива на замърсяване.

От началото на декември работи и специално мобилно приложение, което известява за предприетите мерки при повишена концентрация на ФПЧ. SofiAir може да се свали и използва на телефони с Android и iOS операционни системи.

Повече за стойностите на ФПЧ и времето може да следите на VremetoDnes.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
19035 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.12.10 | 04:09

3

прекалено е хубаво за да е истина , не може да бъде това

Оцелял от ГЕРБ-аджиския произвол българин

2019.12.09 | 21:42

2

ПИЧЧЧЧКА ТИ МАЙЧЧЧЧНА ЙРДАНКЕ ДАНО РАКЪТ ТИ СЕ ЗАВЪРНЕ И ТЕ УМОРИ МААААААААА

Ицоъ

2019.12.09 | 21:03

1

Половината автосервизи са на старо масло, манго гори всичко което гори. Някой проверява ли ги? Фандъка ще вдига данъците на колите и как това ще изчисти въздуха в София.

Добави коментар

Водещи новини