Искат безплатни детски градини и в Смолян

  • 09 декември 2019 15:04

  • 203
  • 0
Искат безплатни детски градини и в Смолян
© Pixabay

Детските градини в Смолян да бъдат безплатни за родителите, предлагат общинските съветници от БСП. Предстои предложението да бъде внесено в Общинския съвет от групата съветници на БСП, съобщи на пресконференция днес народният представител от левицата Дора Янкова. Според областното ръководство на партията, освобождаването на родителите от такса за детските градини е необходима мярка срещу демографската криза в планинския район.

Смолян е най-бързо топящата се област, с най-обезпокоителни темпове на обезлюдяване, коментират от областното ръководство на БСП. С приетия бюджет за 2020 г. демографските проблеми ще си останат, смята Дора Янкова. Според нея демографските проблеми могат да се "лекуват" с икономическо развитие, което да спре миграцията на населението.

Детските градини в Свищов стават напълно безплатни от догодина

Съветниците от левицата в ОбС- Смолян са категорични, че ще внесат като предложения основните социални ангажименти, поети по време на предизборната кампания. БСП ще бъде конструктивна опозиция в Община Смолян, ще подкрепим всички мерки срещу демографската криза, уточни Милко Гавазов, общински председател на БСП. Според него демографската криза и бедността на населението са основните проблеми за Смолян и региона.

Последвайте канала на

БТА
203 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини