Заради водната криза - жителите на Батановци блокират пътя Перник - Радомир

  • 09 декември 2019 08:35

  • 332
  • 0
Заради водната криза - жителите на Батановци блокират пътя Перник - Радомир
© Pixabay

Жители на Батановци, област Перник, сигнализираха, че от близо десет дни са без капка вода.

Доставят им от време на време вода с водоноска. Тя е ръждива и става само за измиване на тоалетната, твърдят местните. „Още преди година предупредихме, че има опасност градът да остане без вода, но ВиК не взе никакви мерки. Водният режим, наложен на Перник, не се спазва и хората непрекъснато са без вода”, заяви пред камерата на БТВ кметът на Батановци Радослав Петров.

Mахала в Батановци без вода от 27 ноември

"Отстраняването на директора на ВиК-Перник създава допълнителни трудности в дружеството, не че преди това са били добре организирани, но това създаде допълнителен хаос", коментира кметът на Перник Станислав Владимиров. Очаква се днес да бъде избран нов управител на пернишкото ВиК.

Петя Аврамова с разкрития защо Перник е без вода

Кметът на Перник призова и новия областен управител – Емил Костадинов, да се появи сред хората в областта. „Още не сме му видели очите, разбрах, че си е направил селфи на язовирната стена. Надяваме се, че няма да му трябва много време да се учи”, каза Владимиров. Хората от Батановци се готвят за протест, ако до утре не им бъде пусната водата – ще затворят пътя Радомир – Перник.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини