„Пътна полиция”: Катастрофите в страната до момента са към 50

"Инцидентите до момента са около 50 като най-радостната новина е, че нямаме сериозно пострадали, няма загинали хора при тези инциденти. Това каза на брифинг инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция", предаде "Фокус".

"През нощта падна леден дъжд, впоследствие на който станаха доста неприятни инциденти. Наблюдавахме повече инциденти в Западна България. Катастрофата на магистрала "Тракия", която знаете, на Северната скоростна тангента също се случиха някои инциденти, в следствие на заледяванията на пътищата", каза той.

Катастрофа край Вакарел предизвика задръстване

"На "Тракия" движението беше изключително затруднено. Но в този координационен център успяхме да създадем организация, така че да не се случат повече такива инциденти. Бяха спрени тежките товарни автомобили на Пазарджик, Пловдив, с което бяха ангажирани много служители. Но се справихме със ситуацията. Току-що получихме информация, че движението се възстановява поетапно", обясни инспекторът.

Той допълни, че може би най-натоварено е около София. "На Благоевград имахме случай, на АМ "Струма" два отделни инциденти с обърнати тежки камиони. Там също няма пострадали тежко. Но неприятното в тези ситуации е, че е нужно много време да се извади тази техника, спират се пътищата, което създава трудности за останалите участници", каза Близнаков.

Инспекторът подчерта, че са задействани всички налични екипи. "Всички полицейски сили бяха ангажирани, на сто процента, с което се справиха много добре", допълни той.

Коментари

 1. 2019.12.07 | 19:23

  Това е, защото в бг е пълно с КАТ - аджии.

 2. 2019.12.07 | 19:21

  Голям праз.

 3. 2019.12.07 | 18:48

  Само в БГ

 4. 2019.12.07 | 18:09

  И какво от това. Нормално.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет