Караянчева ще присъства на тържествената литургия в католическия катедрален храм "Успение Богородично"

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на ще присъства на 7 декември 2019 г. от 10.00 часа на тържествена литургия в  католическия катедрален храм „Успение Богородично“ в София, съобщиха от пресцентъра на парламента.

С литургията се чества издигането от Папа Франциск на апостолическата екзархия за католиците от източен обред в България в ранг на епархия с име Католическа епархия „Свети Йоан XXIII“ за католиците с източно-славянско богослужение в България.

Папата издигна католическата екзархия в София в ранг на епархия

За честването в страната специално пристига Префектът на Конгрегацията за Източните църкви Негово Превъзходителство кардинал Леонардо Сандри. Папа Франциск въздигна новата епархия на 11 октомври 2019 г., когато Католическата църква отбелязва литургичния празник на Св. Йоан XXIII.

 

Коментари

  1. 2019.12.06 | 22:21

    Ехей тази за фото сесия ли се е приготвила парички парички обичаме ви всички но за едни има а за други нема урааа да живее падишаха с ханъмите

  2. 2019.12.06 | 22:14

    Случайница от кърджали забрави ли калцу ите

  3. 2019.12.06 | 16:45

    Еййй, властта как хубаво омазнява.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет