Полицията с подробности за промените за регистрационните табели

На брифинг Любомир Димитров от Главна дирекция "Национална полиция" даде подробности за промените в наредба, с които от 1 декември се дава възможност при промяна на собственост на регистрирано превозно средство собственикът да запазва табелите с регистрационни номера, предаде репортер на Novini.bg.

Регистрацията на автомобила се прави по местоживеене. По време на регистрацията ще се извършват всички проверки, които се извършваха досега – проверка на номер на рама, проверка на двигател, идентификация ще се направи на автомобила, ще се издаде ново свидетелство за регистрация, като в него ще бъде вписан новият собственик и постоянният му адрес. По желание той може да запази табелите, но може и да си ги смени, обясни Димитров.

СДВР напомня: Вече не е нужно да се подменят регистрационните табели

Той посочи, че с промяната се създава облекчение на гражданите с цел да не плащат допълнително регистрационните табели, като уточни момента цената на комплект табели е 11,98 лева.

В отговор на въпрос дали промените няма да объркат полицаите при разследването на катастрофи на пътя, Любомир Димитров заяви: "С извършване на регистрацията на автомобила в нашата система автоматично се вкарва информация се посочва кой е новият собственик. Това се препраща автоматично и към общините, заради данъците. Не би трябвало да има проблем".

По думите му автомобилите, които са били със софийска регистрация, най-вероятно ще останат със сегашните си номера.

Димитров отбеляза, че още на следващия ден след влизането в сила на промените до 10.00 часа е имало около 50 превозни средства, които са запаили регистрационните си табели.

Той изрази опасения, че промените може да доведат до затруднения в работата на полицаите при разследване на криминални престъпления, както и при статистическите данни.

Хванаха близо 40 000 джигити на пътя само за седмица

 

Коментари

  1. 2019.12.06 | 17:58

    abre tia strahlivite pederasceta i slugi na grob ot novini vcera gi zaplashiha tce shte gi vzriviat ako ne sprat komentarite i te pederasite gi spriaha.

  2. 2019.12.06 | 17:25

    В наредбата предвидено ли е, да запазиш само табелите? Примерно, автомобилът се бракува, а в същото време си купил друг, който не е бил регистриран в България. Тогава логически казусът е същия и има проблем само с индексиране в базата, ЕВЕНТУАЛНО.

  3. 2019.12.06 | 16:16

    abe boluci tova sas nomerata e vzeto ot evropa i ne e vashe delo ne se hvale i e nishto za horata zashto ne razreshavate na horata kakto vav evropa sled kato pritejavat i dvata talona da sa sobstvenici i da prepreregistrirat a prodaljavate da gi reketirate da praviat glupavi porehvarliania za da obogoatiavate notariusite.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет