Севлиевската библиотека получи нови книги за 11 хиляди лева

Градската библиотека ще зарадва читателите си със стотици нови книги, след като през годината е спечелила проект на Министерството на културата по програмата "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност". Близо 600 нови заглавия на 52 издателства влизат в библиотечния фонд. Това съобщиха от общината.

От тях 240 книги са на български автори, а 360 книги - на чуждестранни автори. Общата стойност на книгите е около 11 000 лева.

Четенето на книги лекува

Целта на програмата на Министерството на културата е чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции да активизира интереса към книгата и четенето.

Получените книги са съобразени с образователните и културните потребности на жителите в Севлиево. Набавена е художествена литература за деца и възрастни, учебна литература, научни и научно-популярни издания от различни области на знанието, уточниха от общината.

Дни преди Коледа градската библиотека за трети път получи дарение и от Сдружението за градски читални (Читалнята). Дарени са били 96 книги от различни жанрове - част от инициативата на сдружението "Да съберем 2020 нови книги за библиотеките до края на годината".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет