Приключва проектът "Топъл обяд" в Община Търговище

  • 05 декември 2019 14:38

  • 209
  • 1
Приключва проектът "Топъл обяд" в Община Търговище
© Булфото (архив)

За 2800 души в община Търговище приключва проектът "Топъл обяд". Той е по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, и дейностите по него ще бъдат финализирани на 31 декември, съобщи по време на пресконференция кметът Дарин Димитров, предаде БТА.

"В рамките на проекта, който е с продължителност две години и три месеца, бяха обхванати над 2800 нуждаещи се, изпаднали в неблагоприятно социално положение; самотноживеещи; хора без доходи и други. Те получаваха безплатна топла храна всеки работен ден", обясни Димитров.

Община Каварна ще предоставя обяд на 200 бедни

От началото на декември услугата се предоставя от общинското предприятие "Детско и ученическо хранене" и кухнята на Социалния патронаж в Търговище. Това се наложи поради отказ на фирмата-изпълнител по проекта. Осъществяването на проекта е част от целенасочената социална политика, която Община Търговище развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация.

Очакванията са програмата да бъде възобновена през 2021 г., когато община Търговище отново ще кандидатства за финансиране.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
209 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.05 | 15:23

1

С тези топли помиие ,които и кучетата не ядат направихте бандитите ,разбойниците престъпниците милионери

Добави коментар

Водещи новини