Столична община проверява готовността на екипите при аварии и бедствия

  • 05 декември 2019 13:12

  • 142
  • 1
Столична община проверява готовността на екипите при аварии и бедствия
© Булфото (архив)

Столична община проверява готовността за работа на доброволческите екипи при тежки метеорологични условия или аварии. Проверката се извършва по повод деня на доброволеца.

Доброволците са снабдени с различна техника и уреди, които помагат при различни аварии. Сред тях са термокамери за локализиране на пожари и специални устройства за издирване на хора, затрупани под отломките на сгради след земетресение, предаде БТВ.

Демонстрация на спасителна операция направиха варненски пожарникари

От екипите обясняват, че най-сложните ситуации са горските пожари, наводненията и пътно-транспортните произшествия.

Доброволците подчертаха, че е нужна теоретическа и практическа подготовка, адекватно облекло и добра екипна работа. Аварийното звено на доброволческите екипи функционира от 2012 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
142 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЗУКК

2019.12.05 | 13:36

1

:) и как ги проверява? Дали са получили ушанки, ватенки и ботуши? Да бяха им направили кратък теоретичен тест! Да бяха проиграли едно практическо занятие за ликвидиране на последствията от земетресения например(защото съвсем скоро в Албания и Крит ги разтресе) или едно актуално занятие за зимни условия! Смешковци, но като не се назначават специалисти, а близки до властта ще има много красиви думи без реална стойност !!!

Добави коментар

Водещи новини