130 снегопочистващи машини са на терен в София

След обяд започна изпълнението на обработки със смеси срещу заледяване на улици и булеварди преди интензивния трафик в града.

На терен в момента са над 130 снегопочистващи машини, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Обработват се трасетата, по които се движи градския транспорт, както и стръмни участъци, мостове и основни улици в районите на Столична община. В момента градския транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Водачите на превозни средства да карат със съобразена скорост и автомобили, оборудвани за движение при зимни условия.

В София започна обработка със смеси против заледяване на високи и стръмни места в града

Подходите към планината Витоша се опесъчават. Обработени са пътищата „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златни мостове“. Автомобили, които ще предприемат пътуване в планината, трябва да бъдат снабдени с вериги. Шест екипа на Аварийна помощ и превенция извършват обходи на терен в различни райони на града, както и на Южната дъга на околовръстен път. Екипи на Столичен инспекторат контролират дейността на почистващите фирми.

Междувременно читатели на Novini.bg сигнализираха, че трафикът в София е силно затруден и на почти всички ключови пътни артерии са се образували задръствания. 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет