Калоян Паргов поиска булевард или площад в София да носи името на Стефан Данаилов

Булевард или площад в София да бъде именуван на иконата на българските театър и кино Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в. Това предложи лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов по време на днешната сесия, съобщиха от пресцентъра на БСП - София.

Тя започна с минута мълчание в памет на Ламбо, който напусна този свят на 27-ми ноември. Поклонението в Народния театър "Иван Вазов" съвпадна със заседанието на общинските съветници в София. Веднага след сесията Калоян Паргов се прости с легендата.

Бурни аплодисменти изпратиха Стефан Данаилов

"Ламбо обичаше да казва, че достойните хора ходят изправени. Той ходеше с високо вдигната глава. Беше респектираща личност с всеки жест. Беше истинско богатство да общуваш с него, каза Калоян Прагов, след като отдаде последна почит пред Маестрото и поднесе съболезнованията си на близките му. - Той вярваше безрезервно, че колкото повече обич даваш, толкова повече получаваш. Затова и хората го обожават".

По време на днешната сесия на СОС Калоян Паргов, който е член на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие, предложи също в рамките на следващата година да бъде обсъдена и реализирана идеята за поставяне на барелеф или бюст-паметник на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в на подходящо място в столицата.

"В деня, в който България се прощава с великия Ламбо, сме длъжни да направим така, че ние, а и следващите поколения, да не забравяме тази светла личност, каза Калоян Паргов. - Освен именуването на булевард или площад и поставянето на барелеф или бюст-паметник, да помислим дали Столична община не може да организира конкурс или да връчи награда на името на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в. С Ламбо си отиде цяла епоха от българската култура. А ние сме призвани да направим така, че поколенията да знаят за нея и да я помнят".

Коментари

 1. 2019.12.02 | 20:02

  Мария Луиза, Цар Борис,Фритюф НансенГарибалди Солунска БОРИСОВАТА ГРАДИНА след малко време !Предложи Сретен от Београд чул го Пабло!! Дано има отмъстител на тази гнусна паплач Герб!

  1. 2019.12.02 | 22:52

   и ти ли си кандидат до кръстник

  2. 2019.12.02 | 20:54

   Ленин, Сталин, Брежнев , Живков, Нинова!
   П.утка ти майчина червениризлив и ненужен боклук!

 2. 2019.12.02 | 15:58

  БЪЛГАРИЯ НЕ КРЪЩАВА УЛИЦИ НА ИМЕНАТА НА ПРЕСТЪПНИЦИ.

  1. 2019.12.02 | 18:58

   А забрави ли площадите и улиците с имената на Ленин и Сталин, че дори и Варна беше гр.Сталин, а връх Мусала не беше ли Сталин по предложение на някой партийна подлога. Нали след време ще трябва да се отричаме от прибързано наптавена глупост.

 3. 2019.12.02 | 17:51

  Паргов ми изглеждаше по умен. Данаилов беше добър актьор но стига с тази еуфория, започва да звучи смешно.

 4. 2019.12.02 | 17:40

  А какво ще кажат лай.нометите от Спосрано 20 за един паметник или, още по добре, един мавзолей за тоя некадърния к.урвар и селяндур данаилов!

  Аз пък искам Проку.ратурата да попита паргов как е станал милионер!

  Гнусни и нагли червени боклуци!
  Сиктир вашта долна мама!

 5. 2019.12.02 | 17:30

  Тоя Калоян Паргов ще се окаже мъдър, почти колкото на агнето майка му.

 6. 2019.12.02 | 16:12

  Светла му памет на Ламбо ! Но той едва ли би желал това. Ако се тръгне по такава линия, трябва да преименуваме всички улици и площади на имената на артисти, спортисти и т.н. професии, които са забавлявали нсй-много народа...

 7. 2019.12.02 | 16:08

  Господи,прости им.

 8. 2019.12.02 | 16:00

  А бе стига с тия имена на улици кръстени на хора. Нито в Германия нито в Англия има имена на улици кръстени на хора. Каква е тази глупост??

 9. 2019.12.02 | 15:56

  МОЖЕ ОБЩЕСТВЕНА ТОАЛЕТНА ДА НОСИ ИМЕТО НА СТЕФАН ДАНАИЛОВ.

 10. 2019.12.02 | 15:56

  мри бе мръсен престъпник

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет