Отбелязваме Световния ден за борба с ХИВ/СПИН

  • 01 декември 2019 07:48

  • 369
  • 1
Отбелязваме Световния ден за борба с ХИВ/СПИН
© getty images

Българският Младежки Червен кръст организира редица инициативи и събития, посветени на 1 декември – Световния ден за борба с ХИВ/СПИН, съобщиха от пресцентъра на БЧК.

Днес от 16:00 ч. на Моста на влюбените при НДК доброволци от клубовете на БМЧК от софийски училища ще раздават информационни материали и червени панделки. Те ще проведат и анкета, с която ще проверят осведомеността на гражданите за начините на предаване и предпазване от ХИВ, а в 17:00 ч. в Студентския дом – София, доброволци на БМЧК ще изнесат пред български и чуждестранни студенти презентация по темата.

Безплатни изследвания за ХИВ – СПИН ще има в Сливен

В подлеза на метростанция "Сердика" от 16:00 до 17:00 ч. младежите ще разиграват образователни игри, посветени на борбата с ХИВ/СПИН и ще раздават информационни здравни материали.

В рамките на инициативата всички софиянци и гости на града ще могат да се включат в традиционното шествие на доброволците на Столичната организация на БЧК, което ще тръгне в 17:00 ч. от пл. "Св. Неделя", ще премине по бул."Витоша" и ще приключи на Моста на влюбените. Участниците ще оформят с плат и запалени свещи червената панделка – международен символ на анти-СПИН кампанията.

Учени прогнозират край на ХИВ епидемията след забележително проучване

Партньори на Българския Младежки Червен кръст в отбелязването на 1 декември са: Министерството на здравеопазването, Фондация „Сингъл степ“, Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве и Център за сексуално здраве – София.

Калина Христова
369 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.12.01 | 13:42

1

Докато има к....урви ше има и спин

Добави коментар

Водещи новини