Няма да има ощетени от болнични

  • 27 ноември 2019 15:01

  • 434
  • 0
Няма да има ощетени от болнични
© Pixabay

Министърът на труда и социалната политика Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  заяви, че е важно да се каже, че хората няма да бъдат ощетени при изплащането на болничните, а ще се търсят решения да има по-строги и дисциплиниращи мерки за тези, които си позволяват да злоупотребяват с това право. Петков коментира пред журналисти актуалната тема за изплащането на болнични и злоупотребите с тях преди заседанието на парламентарната социална комисия.

Той посочи, че решението ще се вземе в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/ с търсене на пресечна точка между крайните, по думите му, искания на работодателите и на синдикатите. Министърът каза, че на този етап не знае да е насрочено заседание на НСТС.

АИКБ за болничните: Голямото мнозинство търпи щети заради измамници

От бизнеса искат да не поемат нищо от срока за временна неработоспособност, а днес на протеста на КТ "Подкрепа" от синдиката поискаха отново работодателите да поемат поне пет дни от болничните.

Бисер ПетковБисер ПетковБисер Петков е министър на труда и социалната политика в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г.  допълни, че с помощта на институциите, които реално осъществяват контрола, ще се търсят допълнителни мерки той да стане по-ефективен. Такъв е и духът на предложението, направено между двете четения на Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Последвайте канала на

БТА
434 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини