Манолов от КТ "Подкрепа" за болничните: Работниците са сочени за престъпници

  • 27 ноември 2019 08:40

  • 379
  • 1
Манолов от КТ "Подкрепа" за болничните: Работниците са сочени за престъпници
© Булфото (архив)

Проблемът при работещите в "Социално подпомагане" е от години. Имахме някакви надежди за решаването на проблемите им. Тези агенции са натоварени с най-много задачи – всяка година задълженията им се увеличават. Това заяви в сутрешния блок президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Законодателният анонс не ни кара да бъдем спокойни, за това и излизаме на национален протест. Като виновници и престъпници за фалшивите болнични бяха посочени работниците", каза още той по повод болничните дни.

Готвят национален протест заради първия ден от болничния

"Отново ще видим как отговорността се прехвърля на работниците и ще бъдат облагодетелствани бизнеси. Фалшивите болнични се знаят – видими са когато от едно предприятие излязат заедно в болничен", коментира Манолова.

"От фонда се изплащат и парите за майчинските. Ще останат по-малко пари са майките", заяви председателят на КТ "Подкрепа". 

"Ние работодателите нямаме нищо против да плащаме първите 5 болнични дни", завърши Димитър Манолов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пенсионер

2019.11.27 | 11:10

1

Едно време провсъюзите заедно с работодателите правеха внезапни проверки при съмнение за фалшив болничен .Санкцийте бяха за работника и доктора .А сега джипитата си пълнят гушите с пари от фалшиви болнични .Бизнеса/работодателя/ да провери от кой доктор са най много болничните и тогава може и да му светне червената лампичка .

Добави коментар

Водещи новини