Делегация от Турция бе на посещение в Разград

  • 26 ноември 2019 21:54

  • 2044
  • 3
Делегация от Турция бе на посещение в Разград
© Pixabay

Делегация от Турция, водена от Кямил Колабаш, съветник на председателя на Държавната агенция за сътрудничество и координация (ТИКА) е била на посещение в Разград, съобщават от областната администрация.

Групата, в която са били и проф. д-р Ерхан Табакоолу - ректор на Тракийския университет в Одрин, доц. д-р Мурат Тюркйълмаз от Тракийския университет, д-р Али Дженгис Калкан - представител на Министерство на здравеопазването, е била приета от областния управител Гюнай Хюсмен. Той приветствал гостите и отбелязал, че със средства на ТИКА е извършена подмяната на цялата дограма на строената през 1954 г. сграда на читалище "Развитие 1869 г." в града. Очаква се помощ от агенцията, за да се завърши строежа на новата църква "Св. Цар Борис-Михаил Покръстител", както и за реставрацията на един от най-старите и значими храмове у нас - джамията "Макбул Ибрахим паша". Тя е обявена за културно исторически паметник от национално значение, но е затворена за посетители вече близо 40 години. С решение на Министерския съвет е прието да бъдат отпуснати пари за консервация и реставрация на рушащата се джамия, но очакваме помощ и от Държавната агенция за сътрудничество и координация, за да може ремонтът да започне преди лятото, казал областният управител.

Средната месечна работна заплата за област Разград достигна 1109 лв.

Гостите проявили интерес какви други възможности за инвестиции има в област Разград и с какво биха били полезни в едно съвместно сътрудничество.

След работната среща областният управител представил на делегацията разградската джамия и Художествената галерия "Проф. Илия Петров".

Последвайте канала на

БТА
2044 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
РР

2019.11.27 | 03:48

2

Те и в Шн нагазиха с "инвестиции". Сега в града трудно ще чуеш бг реч. Всички роби от селата, работещи за мижавите им пари, вече са в града. Наред е Рз... Бактън от такива инвестиции!

2019.11.27 | 06:38

3

Бактън означава гледам
Дори на куче кат даваш храна те уважава а човекът е най нищожеството

мдааа

2019.11.26 | 22:30

1

Дошли са да си нагледат координационния център - къде спят съответните органи на Бг.

Добави коментар

Водещи новини