Укрепват 74 свлачища и срутища по републиканската пътна мрежа

  • 26 ноември 2019 14:45

  • 278
  • 0
Укрепват 74 свлачища и срутища по републиканската пътна мрежа
© АПИ

"Автомагистрали" ЕАД ще укрепва 74 свлачища, срутища и пропадания по републиканската пътна мрежа, съобщават от Агенцията "Пътна инфраструктура" /АПИ/.

Проучвателните и проектантските, и строително-възстановителните работи са възложени по Закона за обществените поръчки.

До Агенцията по обществени поръчки е изпратено обявление за възложена поръчка, с оглед на сключен договор между АПИ и "Автомагистрали" ЕАД, на стойност 474 655 613.56 лв. /без ДДС/. Държавното дружество ще изпълни проектантските и строителните дейности по 71 свлачища, срутища и пропадания на пътното платно, а на три обекта - само строителните работи.

В Плевен е изготвен проект за 540 000 лева за укрепване на свлачище

Сред проектите, по които ще се работи, са отсечки от пътищата: Соколовци - Смолян - Средногорци, Кочериново - Рила - Рилски манастир - Кирилова поляна, Костенец - Радуил - Боровец - Самоков, Мизия - Оряхово, и други. През септември Министерският съвет отпусна до 31 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2019 г. за укрепване на обектите от републиканската пътна мрежа, засегнати от свлачищни и срутищни процеси, в следващите три години.

Останалите необходими средства ще бъдат осигурени от приходите от толтакси в периода от 2020-2021 г. за финансиране на цялостното изпълнение на проектите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини