Последната българска Комета се руши във Варна и е на път да иде за скрап

  • 26 ноември 2019 13:27

  • 2969
  • 2
Последната българска Комета се руши във Варна и е на път да иде за скрап
© Булфото

Последното останало цяло корабче за граждански транспорт от времето на социализма е на път да иде за скрап.

Допреди няколко години Кометата, която е в парка на квартал "Аспарухово", беше заведение, но в момента е изпотрошена и превърната в боклучарник, показват снимките на агенция ''Булфото''. През април 2018 година плавателния съд беше закупен на търг от Областна администрация-Варна за 10 530 лева. В документите за тръжната процедура е било подчертано изрично, че Комета-5 не трябва да бъде давана за скрап. Тогава областният управител Стоян Пасев заяви: "Идеята е да се възстанови първоначалният й облик и да се превърне в музей или заведение."

Кометата се намира върху имот частна държавна собственост, на брега на канала море-езеро в кв. "Аспарухово". Там е от 80-те години и варненци я помнят като крайбрежно заведение. Тя не работи обаче от 6-7 години и оттогава се руши и ръждясва. Най-вероятно ще бъде продадена за скрап, смятат варненци.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2969 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
бил съм се бил напил

2019.11.26 | 14:16

2

Това е нагледен пример с "развитието" на клоаката Варна. Малко парфюмче и пълен батак. Следващия репортаж очаквайте за рушащия се Аспарухов мост . Може и да не дочака до репортажа след поредните дупки и скъсани снадки. Пародия на управление и прикрити кражби, пълна неадекватност по отнишение на колосалното пропадане на града. Портата всяка сутрин гледа с интерес огромните задръствания и се кефи, че бил избран пак.

Калоян

2019.11.26 | 13:53

1

скраб ?

Добави коментар

Водещи новини