Учиха деца от Разградско как да защитават животните

  • 25 ноември 2019 15:47

  • 277
  • 2
Учиха деца от Разградско как да защитават животните
© Pixabay

Деца от Разградско се учат как да защитават животните. Възпитаниците от детската градина в Киченица участват в образователния проект на фондация "Четири лапи" за четвърта поредна година. По програмата работят и първокласниците в училището в Езерче, съобщиха от ръководствата на детското и учебно заведение.

Целта на образователната програма е чрез истинско пътешествие в света на животните, подрастващите да ги опознаят, да ги обикнат, да започнат да ги уважават и да се чувстват по-близо до тях.

Груповите занимания, дискусиите и упражненията ще спомагат за формирането на хуманно отношение към домашните любимци и към бездомните животни, посочват от учебните заведения.

Клиенти бойкотират магазин заради изхвърлен котарак

Като част от дейностите по програмата гост на децата от двете разградски села през миналата седмица е била Дора Радева, представител на фондация "Четири лапи". Тя говорила за Закона за защита на животните, какво е жестокост към животните, какво са длъжни стопаните на животни да правят за тях, какво трябва собствениците на зоомагазини да осигуряват на животните.

Срещите в училището и детската градина приключили с подаръци. Радева раздала на децата, учениците, учителите диплянки и картички с полезна информация за бездомните животни, за парка за танцуващи мечки в Белица, за котките и кучетата, които живеят на улицата и др. Всички получили и учебното помагало "Близо до животните".

Последвайте канала на

Десислава Станева
277 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.25 | 20:27

1

Браво!

БайГан

2019.11.25 | 23:43

2

а кога ще ги научат да уважават и хората

Добави коментар

Водещи новини