Мръсният въздух - един от основните приоритети на СОС

  • 25 ноември 2019 08:13

  • 285
  • 0
Мръсният въздух - един от основните приоритети на СОС
© Булфото (архив)

Мръсният въздух и подобряване качеството му, е сред основните приоритети на Столичния общински съвет. Проблемът с качеството на въздуха в София е на дневен ред през последните години, тъй като особено през зимния сезон нивата на фините прахови частици често пъти са над нормата.

Със застудяването на времето много хора, които през лятото са използвали градския транспорт или пък са се придвижвали пеша, вече са се качили на колите си. Това поставя отново темата за мръсния въздух. 18 грама на микрометър за фините праховичи частици във въздуха тази сутрин при максимално допустими 50 микрограма.

"И през този мандат кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска представи своята програма и основен приоритет е чиста и зелена София, включително по-качествен въздух. Работим по поредни програми за качеството на въздуха. Наблягаме на чистотата на София", заяви пред БНТ Ана Стойкова, общински съветник от ГЕРБ.

"Факт е, че трафикът е интензивен дори в началото на деня. Според мен качеството на градския транспорт далеч не отговаря на очакванията на жителите на Столична община. Необходимо е Столична община да положи много по-сериозни усилия да направи градския транспорт наистина ефективен", каза Альоша Даков, общински съветник от БСП.

Последвайте канала на

Десислава Станева
285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини