Общинският съветник Борис Бонев: Не философстваме във Фейсбук, а вършим реална работа

  • 21 ноември 2019 12:04

  • 1901
  • 0
Общинският съветник Борис Бонев: Не философстваме във Фейсбук, а вършим реална работа
© новини.бг/архив/

Коментар на общинския съветник от „Спаси София” в СОС Борис Бонев по повод на организираната атака срещу него от страна на десни политици и техни приближени медии затова, че ще се бори за зам.-председателското място в Столичния общински съвет. Становището му е публикувано в социалната мрежа. Борис Бонев бе определен като „изненадата” на местните избори в София от анализатори и политици, тъй като той, като независим граждански кандидат, спечели повече гласове, отколкото някои партии и техните кандидати.

„Още преди да се закълна за съветник пред Нова Тв и други медии заявих, че ще се боря за зам. председателско място, защото само така ще мога да участвам на председателски съвет. Това не е израз на някаква лична кариерна амбиция, а борба от моята страна всички онези над 40 000 души, които застанаха зад моята кандидатура да получат адекватно представителство. На този председателски съвет се определя дневния ред на заседанията и моето присъствие е начин да гарантирам, че ще мога да изпълнявам обещанията, които съм дал на избирателите си.

Борис Бонев: Аз ще бъда гласът на софиянци в СОС

НИКОГА не съм водил преговори с която и да е политическа сила за подкрепа! И на ГЕРБ, и на БСП, и на ДБ просто заявих, че ще очаквам подкрепа за зам. председателско място предвид електоралната тежест, която нося. Не съм предлагал нищо в замяна, никой не е искал нищо в замяна, не чух нежелание за подобна стъпка.

За да се случи избирането ми за зам. председател се налагат промени в Правилника. Тези промени няма да се случат заради мен, а заради желанието на всички влезли в съвета за нов правилник, включително ГЕРБ, БСП и ДБ. Ние сме подготвили списък с 28 страници предложения, а работната група има първо заседание в петък. Днес пък имам среща с граждански организации, които вече са съдили СОС за правилника му, за да обменим мнения и идеи, какво може да се подобри в работата на съвета, така че да стане по-прозрачен и отворен към гражданите. Дали и какво ще бъде прието от тази работна група и след това от общинския съвет аз не мога да гарантирам, но знам, че точно както ВИНАГИ досега ще се боря за най-добрия интерес на София и жителите ѝ.

И накрая, много хора разбраха за мен и Спаси София покрай изборите, но много държа да им припомня, че от години, ние не философстваме във Фейсбук, а вършим реална работа, която ежедневно подобрява живота на софиянци. Дори в момента пиша становище за Наредба на МРРБ за пътната маркировка, за да можем да осъвременим нормативната уредба, а с това и безопасността на всички. Винаги заедно с екипа ми се искали РЕАЛНИ действия, а не празно говорене. Препоръчвам на всички нароили се напоследък критици да се захванат с по-полезна дейност в полза на обществото, отколкото да търсят кусури на хора и организации, които многократно вече са се доказали и са водени само и единствено от обществения интерес!!!”

Последвайте канала на

Novini.bg
1901 0

Свързани новини

Водещи новини