Хора се оплакват, че си плащат водата, а седят на сухо от 8 месеца

Вече 8 месеца живеещите на ул. „Петър Берон” в бургаският квартал „Победа” са без вода. Причината, натрупани огромни сметки към водоснабдителното дружество на хората от квартала, заради което ВиК-Бургас прекъсна водоподаването в края на месец март, разказват потърпевшите в ефира на Нова телевизия.

Част от потърпевшите обаче са изрядни - имат нотариални актове за имотите си, както и разкрити партиди, плащали са си редовно сметките,но въпреки това са без вода. Дори печелят съдебно дело срещу дружеството – вода обаче още нямат.

 „Не, водя няма. 8 месеца вече сме без вода, при условие, че всички документи са изрядни и си плащаме редовно. Имаме дори и спечелено дело, а все още развитие няма”, обяснява Анушка Аладин, която е от засегнатите изрядни платци. Тя допълва, че ежедневно използват туби и бидони за да поддържат нормалните си хигиенни навици.

Перник излиза на протест

От ВиК казват, че на този адрес имало няколко открити партиди, което било нарушение. Липсвали и някои документи. 

„Щом съдът е решил в наша полза, значи е преценил , че имам всички документи”, допълва Анушка

„Пълним вода 2 пъти седмично. Плащаме си водата и бензин за транспорта.  Казват ни, че всичко е наред с плащанията и документите, но по думите на кметицата ние сме били изкупителна жертва”, разказва Аладин Аладинов.

Други потърпевши разказват, че имат сметки за период, в който те са нямали вода. Не дошъл и инкасатор, който да провери данните на водомера.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет