Скандално! Ректорът на УНСС дал "зелена светлина" за нова дискотека

  • 24 март 2012 14:47

  • 17324
  • 29
Скандално! Ректорът на УНСС дал "зелена светлина" за нова дискотека
© Булфото

Със заповед на ректора на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. д.ик.н. Стати Статев се дава „зелена светлина” за откриването на поредната голяма чалготека в студентския кампус. Заповедта е издадена само две седмици след жестокото убийство на 19-годишния Марио Данчев в Студентски град.

Със своя заповед № 629 от 14 март 2012 г. ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д.ик.н. Стати Статев е обявил търг с тайно наддаване за отдаване под наем за срок от 5 години на недвижим имот в стол 33 в Студентски град, който ще се използва за дискотека. Заповедта на ректора, както и цялата тръжна документация за участие в търга за отдаване под наем на дискотеката, вече са качени на Интернет сайта на УНСС, като обявата е публикувана и в столичен всекидневник.

Най-скандалното в случая е, че заповедта на ректора на Университета за национално и световно стопанство проф. д.ик.н. Стати Статев, с която се дава зелена светлина за отварянето на поредната голяма чалга дискотека в студентския кампус, е издадена само две седмици след жестокото убийство на 19-годишния Марио Данчев от Перник в Студентски град, алармираха от Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентския град”.

В същата тази уникална като стил на изказ заповед на ректора на УНСС се твърди, че дискотеката с обща площ от 540 кв. м. ще служи „за удовлетворяване на социални контакти в извънучебно време”. Похвална е загрижеността на ректора на УНСС за удовлетворяването на социалните контакти на зачислените му студенти, но защо е нужно да се отварят още нови и нови чалга дискотеки и кръчми в държавни имоти в Студентски град, точно там ли трябва да релаксират в извънучебно време младите хора, които са бъдещето на нацията ни, питат се в Сдружение ”Майки срещу насилието в Студентския град”.

От Сдружението припомниха, че до убийството на 19-годишния Марио Данчев от Перник се стигна именно след като двамата братя бяха обикаляли цяла нощ и се черпели в заведения и дискотеки в Студентски град, след което се върнали в нетрезво състояние в малките часове в общежитието.

Последвайте канала на

17324 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар
afda

2016.02.04 | 00:00

29
Помогни на България във война с Турция. От теб зависи http://www.erepublik.com/en/referrer/O6im
HHAHAH

2014.01.23 | 20:58

28
студенткият съвет на унсс освен мистър и мисис унсс и студентски партита нищо не прави........то цялото унсс се е превърнало в едно търговско дружество в което студентите са селски дойни кравички.............преподавателите в унсс всичките са боклуци ;)
Точно

2012.03.25 | 23:39

17
Виртуално ти стискам ръката!
Студентка в УНСС

2013.03.06 | 22:56

27
Относно новината съм без коментар. Единствените "липсващи сесии" в УНСС, това са поправителните (в УНСС няма поправителни сесии както в повечето университети). Икономическата наука е силно теоретична и разбираема за по-широк кръг от хора в сравнение с инженерните науки. Това създава предпоставка за "завъждането" и на такива студенти, които рядко се "вясват" в университета, преписват, примолват се и минават. В УНСС (както и навсякъде другаде) има много неща, които могат да се подобрят, но университета предоставя добри възможности за тези, които имат желание да научат нови неща. Искам да допълня, че и ние си имаме контролни за допускане до редовна сесия, курсови, презентации, проекти и заверки (като навсякъде), но ключовото тук е, че ако нямаш желание да се занимаваш с тези неща, може да идеш на дискотека вместо това и после все от някого ще препишеш. Мисля, че е грешно да се поставят студентите от цял един университет под общ знаменател (не всички живеем по дискотеките).
Don Omar

2013.03.06 | 22:54

26
Бизнесът в студенски град е свързан много голяма корупция ,оставете дискотеките те са едното зло ами незаконните кръчмета с ужасната кухня без хеи проверка а за манджа стриит да не говорим или магазинчета ,които работят без проверки от данъчните ,без да плащат осигуровки и без да дават касови бележки и продават с ОГРОМНА надценка уникалнииии турски парцалки ,парфюмчета и "маркова" козметика .В студентски град освен във Фантастико на друго място едва ли ще получиш касов бон ,а за обслужване да се спомене винаги е някоя мърла тип от грозното пате станала перла на короната със евтин тен...обикновенно говори по телефона като влезеш и те гледа тъпо ,без значение къде в студенски град навсякъде е едно и също ,но пък е яко...гледаш селяния и фокллор от цялата държава на едно място...като зоопарк
До Катерина Георгиева

2013.03.06 | 22:54

25
Нека да пробват да затворят всички долнопробни заведения, а, какво ще кажеш? Ей така просто да се види какво ще се случи. В кампусите в чужбина може да няма такива изпълнение - на първо място, там такива заведения няма. Но в същото време, свръх-възпитаните чужди млади хора всяка година с*рат по нашето черноморие. Така, че много е лесно да се плюе, по-трудното е да се помисли!
Студент007

2012.03.25 | 23:42

21
УНСС се е превърнал в машина за вадене на пари. Академичното е останало на много заден план,за сметка на светското.Всеки е чувал за Мис и Мистър УНСС,за концертите,за партитата по дискотеките. Някой да е чул за организиране на научен форум или за някакъв успех на техен студент.Ниско ниво на икономическо образование, породено от ниска заетост на студентите,почти липсващи сесии,кандидат-студентски изпити всеки месец и т.н.Лошото е,че не е само УНСС.Дано да греша и някой да ме обори!

2013.03.06 | 22:53

24
Унсс си остава най-добрият икономически университет в страната. Уча там и разбира се има неща, които не ми харесват, но това, което казваш за "почти липсващите сесии" не е вярно. Зависи както от катедрата, така и от самите преподаватели. А относно Студентски град-зависи от човека. Тук ежедневно се случва някой да отиде на дискотека и да се прибере подпийнал. По тази логика всеки ден по новините щяха да съобщават за подобни убийства. Следователно това, че има 8,9 или пък 10 дискотеки не е предпоставка за извършване на убийство. Момчетата не са се разбирали и оттам идва цялата работа. Това е проблема-няколко пъти единият е молил да бъде преместен(по правилник има право), но молбата му е била отхвърляна без конкретна причина.
eskimos

2013.03.06 | 22:51

23
gledax naskoro interviu s toq rektor po tv i toi s1vsem prosti4ko obqsni,4e 30 % ot prixodite za izdr1jka na u4ebnoto zavedenie post1pvat to4no ot otdadenite pod naem pome6teniq za diskoteki.s16to taka dop1lni,4e ako d1rjavata osigurqva tiq pari nqma da gi ima i v1prosnite zavedeniq, no ne6tata nqma izgledi da se slu4at.ne znam dali nqkoi ima iluzii,4e ako nqma kr14mi nqma da ima piqni studenti,no az s1s sigurnost ne s1m ot tqx.dori li4no s1m bil svidetel kak se napiva do pripad1k nqkoi na trotoara s butilka doma6na rakiq:)

2012.03.25 | 20:12

4
Аз като ви казвам, че определени хора, облечени във власт целенасочено и съвсем съзнателно превръщат Студентски град в бардак, съответно и студентите в боклук, вие не ми вярвате. Стати Статев отдавна се точеше за мястото за да си върти далаверките с кмета на района, защото е всеобща тайна, че който и да сложат за кмет, все ще е същия мишок и ще върши работа само в затварянето на очите и прибирането на огризките.

2012.03.25 | 23:43

22
Статев още от "време оно" си е един гъзолизец... Жалко за всички свестни хора, работещи и учещи в университета...
marto

2012.03.25 | 23:40

20
образованието не е на ниво и за това е виновен бизнеса и държавата и самите университети(визирам преподавателите, предимно от "старата" школа)... и 1000 дискотеки да открият какво ще се промени... само ще е по-просторно :D ако ги закрият какво? ще отворят в съседните квартали и тогава в 4-6 сутринта ще има зомбита из улиците... дискотеките им били виновни... в момента образованието е на такова ниво, че университета е нещо за по 1-2 седмици преди сесия... и след това ефекта от притежанието на диплома е горе долу същия- нулев .... -"Имам диплома с пълно 6!" -"Ок. Все пак да видим първо какво можеш :D" поне така е в моята специалност Софтуерно инж. ФМИ
jjokotca

2012.03.25 | 23:40

19
Dalaverite v UNSS nikoy ne moje da si predstavi za kakvo stava na vapros. Az li4no znam kak niakoi hora ot tipa na na4alnitcite za stroitelstvoto P.K. i na4alnik graja N.B. barabar s stroitela I.I. se oblagodetalstvaha do rang milioner ta niama da govoria za rektora

Добави коментар

Водещи новини