"Новата гора на София" е пораснала с още 25 декара за двата уикенда от залесителната кампания

За двата уикенда от есенната залесителната кампания „Новата гора на София“ е пораснала с още 25 декара. През този уикенд се включиха над 430 доброволци , които засадиха 16 декара от гората. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Новата гора на София се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо за битoви отпадъци и ще заема площ от 225 дка от които вече е засадена повече от половината. С доброволчески труд напредваме с бързи темпове в изграждането на зеления филтър на София.

На 9 ноември стартира петият залесителен сезон в „Новата гора на София“

Тази събота и неделя отново ще садим. Атмосферните условия все още са добри и позволяват да се извършват залесителни дейности. Ако времето се задържи така, залесителният сезон ще продължи до 1 декември. Специално откритата временна автобусна линия № 56 А ще отвежда желаещите до терена за залесяване.

Автобусите тръгват от спирка Вардар при метростанцията в 10.00 ч. и ще се движат в интервал от 1 час. Последният автобус от гората към града е в 16.30 ч. На терен са осигурени ръкавици и лопати, както и достатъчно фиданки. За улеснение на доброволците експерти от ОП ''Управление на общински земи и гори'' помагат със съвети за залесителните дейности.

Коментари

  1. 2019.11.19 | 10:26

    от другата страна орките секат.

  2. 2019.11.19 | 10:20

    Браво, едно добро дело. Дано да има повече такива инициативи в цяла България, а защо не и по света. Само така може да се спре убиването на планетата.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет