АПИ с позиция за изграждането на участък от АМ „Хемус“ край река Вит

  • 18 ноември 2019 19:25

  • 2612
  • 2
АПИ с позиция за изграждането на участък от АМ „Хемус“ край река Вит
© АПИ (архив)

Агенция „Пътна инфраструктура“ не е възлагала изпълнението на никакви дейности край река Вит, свързани с изграждането на участък от АМ „Хемус“. Агенцията прави това уточнение по повод запитване от медии по сигнал от Сдружение „Балканка“. Това се казва в позиция на АПИ. 

В момента дружеството „Автомагистрали“ извършва изкопи, насипи, водостоци и селскостопански подлези в участък 1 - между 94-ти и 96-ти км.

Застрашена ли е река Вит заради строежа на АМ "Хемус"?

Изгражданите насипи със скален материал са от кариери за инертен материал, с които дружеството има договор за доставка. В тази връзка опитите за внушение, че в изграждането на трасето се влага баластра от р. Вит са неверни. „Автомагистрали“ ЕАД не разполага и не e искала разрешение за добиване на баластра от р. Вит.

По повод сигнала от Сдружение „Балканка“ Агенция „Пътна инфраструктура“ ще изиска допълнителна информация от компетентните институции РИОСВ и Басейнова дирекция „Дунавски район“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2612 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Уча се !

2019.11.19 | 06:51

1

Псевдокомунистите и техните наследници псевдосоциалистите, създават или подкрепят, какви ли не НПОта, с помощта но които, за да пречат на управлението на държавата, с единствената цел, да се върнат на власт!

Така обаче пречат на развитието на България и това вече е видно от всички!

Антикомунист

2019.11.29 | 08:23

2

Това е основната мисия на комунистите, да пречат и да рушат развитието. Петолъчката ги е облъчила да мислят само за разпад.

Добави коментар

Водещи новини